Sajtómegjelenések

Népmesékkel állnak elő

Idén harmadik alkalommal szervezik meg a nagy népszerűségnek örvendő népmese-vetélkedőt a Pécsi Kulturális Központban. A több fordulóból álló verseny márciusban veszi kezdetét.

Harmadik alkalommal válhatnak meseíróvá a baranyai kisdiákok

Harmadik alkalommal szervezik meg a pécsi és Baranya megyei diákok körében nagy népszerűségnek örvendő népmese-vetélkedőt. A versengésre a 80 millió forint összköltségvetésű Pécsi Kulturális Központ által elnyert EFOP-3.3.4-17-2017-00026 azonosítószámú „NépmesePont Pécsett, a kultúra városában” című projekt keretében kerül sor.

Átéléssel adták elő a gyerekek a saját népmeséiket

Véget ért a második alkalommal meghirdetett népmese-vetélkedő, a döntőt tegnap tartották a Pécsi Kulturális Központban található NépmesePontban, ahol a húsz legjobb pécsi és vidéki kisdiák mérte össze tudását.

Kiskirályt avatnak a NépmesePontban

Végéhez közeledik a második alkalommal meghirdetett népmesevetélkedő, a NépmesePont Pécsen, a kultúra városában elnevezésű projekt keretein belül.

Népszerű lett a népmesevetélkedő

Javában zajlik a második alkalommal meghirdetett népmesevetélkedő, az EFOP-3.3.4-17-2017-00026 azonosítószámú, NépmesePont Pécsett, a kultúra városában elnevezésű projekt keretein belül.

Népmese Szakmai Nap 2019. 03. 26. Híradó

Másodszor rendezték meg Pécsett a Magyar Népmese Szakmai Napot a Pécsi Kulturális Központ szervezésében, az ott kialakított NépmesePonton. A szakmai nap célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a népmesékhez kapcsolódó kutatásokkal és megvalósításokkal.

Ezért fontos a népmese a mai korban is

Másodszor rendezték meg Pécsett a Magyar Népmese Szakmai Napot a Pécsi Kulturális Központ szervezésében, az ott kialakított NépmesePonton. A szakmai nap célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a népmesékhez kapcsolódó kutatásokkal és megvalósításokkal. Ezek hasznosítása érdekében zárja az eseményt közös tapasztalatmegosztás, ötletelés, javaslattétel.

Keresik a “nagy” mesemondókat

A tavalyi siker után idén újra megrendezi a Pécsi Kulturális Központ (PKK) a népmese vetélkedőt a baranyai 3-8. osztályos diákok számára. A verseny során a résztvevő, aki valamennyi fordulóban teljesít, díjazásban részesül. A legjobbak Népmese táborban való részvételt is nyernek többek között.

Magyar népmese szakmai napra invitálja a téma iránt érdeklődőket a Pécsi Kulturális Központ

A Pécsi Kulturális Központ szervezésében 2019. 03. 25-én második alkalommal rendezik meg a „Magyar Népmese Szakmai Nap” elnevezésű rendezvényt, az EFOP-3.3.4-17-2017-00026 azonosítószámú „NépmesePont Pécsett, a kultúra városában” című projekt keretein belül. Az elmúlt évben a NépmesePont átadásával egy időben került sor az első Magyar Népmese Szakmai Nap megrendezésére. A nagy érdeklődésnek örvendő programsorozat célja, hogy a résztvevők a szakmai előadásokon és egyéb programokon keresztül értesüljenek a hazai gyakorlatokról, tapasztalatokról.